La Dra. Flaquer va llicenciar-se en Ciències i Tècniques Estadístiques sota l'especialització en Ciències de la Salut a Barcelona. L’any 2001 va traslladar-se a Nova York (EUA), on amb  l'extraordinari equip de recerca de la Columbia University i del Prestisberian Hospital, va endinsar-se el món fascinant del genoma humà. Concretament a l'institut de "Research on Alzheimer's Disease and the Aging Brain" va focusar-se en la identificació de gens responsables del procés d'envelliment i de la cruel malaltia d'Alzheimer.

Anys més tard va traslladar-se a Alemanya. L'any 2009, va obtenir el títol de Doctora en Ciències «Dr. rer. nat» a la facultat de biologia de la universitat de Bonn, conjuntament amb el "Uniklinik Venusberg Hospital”,

Per completar la carrera acadèmica el 2016, un cop finalitzada la «Habilitation» (dissertació de professor) va obtenir el títol de «Privat-Dozent» en el camp de l'Epidemiologia de la Genètica a la facultat de medicina de la universitat LMU (Munic, Alemanya), amb l'especialització cartografia genètica del genoma mitocondrial. Aquests últims anys ha aconseguit diverses publicacions on es demostra la importància d'aquest genoma per la prevenció i progrés de malalties durant  I’envelliment.

PUBLICACIONS: Durant la seva trajectòria científica ha participat en més de 25 articles publicats a revistes científiques internacionals, en 19 dels quals com l'autora principal. En aquests articles s'han revelat la influència de diferents factors genètics i epigenètics en malalties com Alzheimer, alopècia, impediment auditiu, dislèxia, trastorn bipolar, asma, Parkinson, trastorn per estrès posttraumàtic, cardiopatia congènita i en factors fisiològics com perfil de colesterol, triglicèrids, i índex de massa corporal.

POSICIÓ ACTUAL: Actualment continua exercint en el camp de la recerca i de la docència a la Universitat LMU de Munic. És cap del departament de genètica mitocondrial i malalties genètiques familiars al centre de recerca en salut mediambiental Helmholtz-Zentrum Munic. La seva reserca principal està focusada amb mutacions mitocondrials i la seva influència en una deficiència, interrupció, i manca en la comunicació entre els dos genomes (nuclear i mitocondrial), essent aquesta la causa de moltes malalties, principalment d'aquelles que apareixen en una edat avançada com també la causa fonamental del procés de l'envelliment.

PER QUÈ VA DECIDIR INVESTIGAR? Segons la Dra. Flaquer la investigació de malalties és creativitat i progrés. El dia a dia és apassionant, significa anar acumulant nous coneixements i poder-los aplicar per millorar un futur en més qualitat de vida. Combinar recerca, pràctica i docència és particularment motivant. Fa que l'interès per la professió d'investigadora no decaigui amb el pas del temps perquè sempre hi ha una nova meta en perspectiva. També és fonamental tenir un natural interès i satisfacció per conèixer i aprendre coses noves i saber-les transmetre a la gent.