Aquí s'aniran publicant periòdicament articles sobre temes d'interés en el camp de la salut.


Tema: Càncer

Article original (en anglès)

Pot la teràpia d'ozó complementar a la quimioteràpia?

Els oncòlegs han confiat en la radioteràpia i la quimioteràpia per combatre el càncer durant dècades,

 però ara el tractament del càncer pot ser potenciat per la teràpia d'ozó

 

Els tractaments tradicionals del càncer poden tenir efectes secundaris agressius com ara: nàusees, pèrdua de cabell, i anèmia. Aquests efectes secundaris pot ser el motiu pel qual moltes persones recorren a l'ús de teràpies alternatives i complementàries, segons indica la Societat Americana contra el Càncer.

El Dr. David Eedes, expert en oncologia clínica ha indicat en vàries ocasions que una de les maneres de lidiar amb el tractament contra el càncer és fer preguntes sobre aquest i els seus efectes secundaris. Amb això en ment, en aquest article hem explorat un mètode complementari basat en la teràpia d'ozó que cada vegada és més popular entre els pacients amb càncer.

Què és la teràpia d'ozó?
Segons l'Associació d'ozó, la teràpia d'ozó és una forma de medicina complementària que té com a objectiu augmentar la quantitat d'oxigen en el cos mitjançant la introducció de l'ozó a les cèl·lules del cos.
Segons Eileen Jacobs, metge de perspectiva integradora, hi ha diverses formes d'ozonoteràpia, però només algunes s'utilitzen per tractar el càncer, com per exemple el tractament amb ozó d'hipertèrmia. Durant el tractament d'hipertèrmia, el pacient es troba assegut en una cabina amb el seu cos completament envoltat de calentor (com a una sauna però a temperatura més baixa). L'aigua que es desenvolupa sobre la pell (suor) reacciona davant l'ozó creant una reacció de peròxid d'hidrogen. Atès que la pell és l'òrgan d'eliminació més gran, la majoria de les toxines són suades, estalviant al fetge i als ronyons la major part del treball.

Teràpia d'ozó i càncer
El 1931, el Dr. Otto Warburg, bioquímic alemany, va guanyar el Premi Nobel de Medicina per vincular la falta d'oxigen en l'àmbit cel·lular amb el desenvolupament del càncer. La investigació de Warburg va concloure que les cèl·lules sanes del cos necessiten oxigen per florir, però les cèl·lules canceroses no poden prosperar en un ambient oxigenat.

Tenint en compte aquest principi, la teràpia amb ozó pretén millorar l'eficàcia i disminuir els efectes secundaris dels tractaments del càncer d'avui en dia com la quimioteràpia i la radioteràpia. En qualsevol cas, Eileen Jacobs diu que és fonamental que els pacients no només confiïn en la teràpia d'ozó per al tractament del càncer. "Els pacients poden beneficiar-se de la teràpia d'ozó si l'utilitzen com a part complementària de la quimioteràpia i la radioteràpia", explica.

Teràpia alternativa versus complementária
El professor Michael Herbst, especialista en salut de l'Associació de Càncer (CANSA), afirma que no es dóna suficientment suport a les teràpies alternatives contra el càncer, tot i que sí que estan d'acord amb l'ús de teràpies complementàries com la teràpia d'ozó. A vegades és difícil decidir si un tractament particular és alternatiu o complementari, però la meva opinió personal és que un tractament és alternatiu quan s'utilitza amb l'exclusió del tractament tradicional del càncer. Quan s'utilitza juntament amb el tractament contra el càncer convencional, ho veig com a complementari, explica el Professor Herbst.

Beneficis de la teràpia d'ozó per als pacients amb càncer
La teràpia d'ozó no ha estat provada científicament per a la curació del càncer, però sí que té nombrosos beneficis per a la salut dels pacients que la volen considerar com una forma addicional de tractament. Alguns d'aquests beneficis són:
* Millora dels nivells d'oxigen en les cèl·lules, teixits i òrgans
* Desintoxicació
* Relaxació i un millor benestar general
* Estimulació i enfortiment del sistema immunitari deficitari
* Millora del sistema antioxidant natural del cos que protegeix les cèl·lules contra els danys dels radicals lliures
* Efectes secundaris minimitzats de medicaments tòxics de la quimioteràpia.
Heu sentit a parlar de l'efecte nocebo? Nocebo ve del llatí i significa «perjudicar», així que no hi ha bones intencions. Però, què té això que veure amb les intoleràncies?

Per més informció ens pots contactar, trucar o enviar un whatsapp al 611 101 666